Izolații

1. Izolații perete
La construcțiile tip sandwich, după cum arată şi denumirea, structura peretelui este compusă din mai multe straturi. Acest lucru constituie un mare avantaj faţă de casele clasice din cărămidă, deoarece straturile din care se compun pereţii se pot separa şi dimensiona optim conform funcţiei pe care le îndeplinesc.

Rezistența și susținerea sunt funcţiile de bază a pereţilor în general, iar la pereţii de tip sandwich aceste funcții sunt realizate printr-o stuctură de rezistenţă din lemn. Lemnul, ca material de construcţie, are caracteristici deosebite: este flexibil, are densitate mică, se poate dimensiona uşor, se montează uşor prin cuie, şuruburi sau materiale adezive şi este o materie primă naturală.

O altă funcţie importantă a peretelui este izolarea fonică şi termică. Această funcţie este realizată de vata minerală si mai ales de placa de polistiren expandat. Vata minerală este un material natural, executată din bazalt, cu diferite grosimi şi densităţi sub formă de placă sau covor. Este un bun izolator fonic şi termic, nu arde, îşi menţine forma şi caracteristicile.























2. Izolații pardoseală
Placile din polistiren extrudat, speciale pentru parchet, au o grosime intre 3 si 6 mm, sunt rezistente la apa si greutate si ofera, in primul rand, un efect de atenuare a zgomotului produs de deplasarea pe suprafata parchetului, dar si o ventilare optima sub parchet.

Pentru pardoselile de gresie, solutia o constituie izolarea podelei cu placi din polistiren extrudat de 2-5 cm grosime. Ele se folosesc insa cu scopul principal de izolant termic, dar in acest fel se obtine si o buna izolare fonica.